zaterdag 31 augustus 2013

Nieuw plannetje

Oh wat heerlijk, eindelijk weer jeukende handwerkvingertjes. En een nieuw plannetje......
Vorig jaar had ik me al eens voorgenomen om niets nieuws meer te kopen en eerst mijn voorraad eens op te maken. Toen begon de cursus en had ik weer een fantastisch excuus om weer lekker te gaan handwerk-shoppen. Maar nu begin ik me toch behoorlijk te schamen als ik mijn Freubelparadijsje binnenloop en eens om me heen kijk. Dus heb ik mijn voornemen maar nieuw leven ingeblazen. Eens kijken hoeveel projecten ik kan maken zonder nieuwe spullen te kopen. Sinds begin juli al niets meer gekocht, een record voor mezelf, denk ik ☺☺☺. De afgelopen twee maanden zijn er vooral wat kleine projectjes uit mijn handen gekomen, allemaal uit mijn 'stash'.

Maar dat nieuwe plannetje.... Daarvoor moest ik toch wel iets kopen, dit hout had ik namelijk niet op voorraad. Om het voor mezelf goed te praten (doen jullie dat nou ook weleens??) bedacht ik dat ik met behulp van dit hout, een flink gat (eerlijk gezegd is het eigenlijk maar een heel klein gaatje) ga slaan in mijn voorraad. Kijk maar eens wat ik allemaal ga gebruiken....
Ja, ook twee borduurprojectjes waar ik nog niets mee had gedaan, komen erin.
En wat kantjes, bandjes en lintjes.... allemaal uit mijn voorraad.

Wordt vervolgd. Hopelijk kan ik snel wat meer laten zien.

Een fijn weekend nog en veel handwerkplezier!




maandag 26 augustus 2013

Opleiding

In de nieuwste HZG staat een artikel over de opleiding waar ik mee bezig ben. 14 september begin ik aan het tweede jaar. Op 21 september start een nieuwe groep.
Nu probeerde ik het artikel als pdf te plaatsen, maar dat lukt niet. Ik hoop dat je het kunt lezen. Zoniet, geef me seintje.

In ieder geval heb ik alweer zin om te beginnen aan het nieuwe cursusjaar!



zondag 25 augustus 2013

Het begint weer te komen....

.... de zin in handwerken. Het is minder warm, daardoor zijn de handjes minder klam en komt het verlangen naar fröbelwerkjes weer terug.

Maar eerst even een fotootje van een cadeau wat ik onlangs van DH kreeg. Hij was voor zijn werk in Polen, kwam daar deze potloden tegen en bedacht meteen dat dit wel een leuk souvenir voor mij was. En gelijk had ie!!
In Nederland ben ik deze nog nooit tegengekomen. Het zijn echt houten takken waarin een potloodstift is verwerkt. Slijpen moet met een stanleymes denk ik, want ze zijn zo dik (en ook nog eens allemaal verschillend van dikte) dat ze in geen enkele puntenslijper passen. 

Deze etagère staat eigenlijk het grootste deel van het jaar in de kast. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen!
Nog een beetje kaal, maar het beginnetje is er.
Aan mijn kaartenhart hingen al tijden 3 patchworkblokjes. Ooit bedacht dat dit een quiltje moest worden, maar verder dan 3 blokjes ben ik nooit gekomen. Nu heb ik er maar speldenkussentjes van gemaakt, dienen ze toch nog een doel.
Dit borduurwerkje is een freebee van Blackbird Designs. Daar heb ik nog wel verdere plannen mee, wordt onderdeel van iets groters.

En ik probeer af en toe nog een kinderproject te bedenken. Op het idee gekomen door een Createntie van de Witte Engel
Een maskertje voor carnaval of een feestje. Ik heb het versierd met kraaltjes en pailletten. Kinderen kunnen zich er natuurlijk helemaal op uitleven, met kralen of met eenvoudige borduursteekjes.

Ha, het zonnetje breekt hier door. Dus deze fröbelaar gaat maar weer eens lekker naar buiten. Een hele fijne week allemaal.





zondag 18 augustus 2013

Fröbelen in vakantietempo

Wat hebben we toch een heerlijke zomer dit jaar. Voor mij betekent dat lekker veel buiten bezig zijn. En dan staat het handwerken op een lager pitje. Maar dat betekent niet dat er niks gebeurd hoor :-)
Natuurlijk ben ik volop bezig met kinderprojecten. Hier vond ik een leuk patroon. Wat een coole kikker hè ☺.
En ken je deze 'ouderwetse' stof nog? Die rode en die turquoise? Beiers bont. 
Leuk om kinderen op te laten borduren. 

 Heel simpel om te doen, je hebt snel resultaat. En natuurlijk kun je er van alles van maken.
Allemaal weer een hele fijne en zonnige week en veel handwerkplezier.



zondag 11 augustus 2013

Zo'n heerlijke zondagmiddag.....

.... met een lekker rustig muziekje op aan het bureau in mijn freubelparadijsje.....
...en dan lekker tekenen.... heerlijk!!!!!!
Gewoon in het midden beginnen en dan maar zien wat het wordt. Het lijkt vanzelf te groeien. Ingekleurd met aquarelpotloden, ook al zo lekker om te doen. Spelen!!

Ja, ik weet het, het is een beetje rustig op dit blog de laatste tijd. Het handwerken gaat natuurlijk nog steeds door, maar op een lekker rustig tempo. Nog een klein viltfreubeltje gemaakt.
Beetje ienie-mienie. Past op een potlood.
Ken je dat? Dat je een project bent gestart, maar dat het maar niet echt van de grond wil komen? Dat je steeds excuses zoekt (en vindt ☺) om er maar niet aan te hoeven werken? Dat er op een of andere manier een enorme drempel ligt waar je maar niet overheen komt? Nou, met zo'n project ben ik bezig, haha.
Ja, een borduurproject. En al in de maak sinds januari. En dit? Dit is het resultaat tot nu toe. Oeffffffff, zal het ooit wat worden?

Allemaal een fijne week en veel handwerkplezier.